search
norsk

Ålesund Hospital pediatric

Architect
Medplan AS arkitekter

Client
Helse Sunnmøre

Area
4 500 m2

Status
Limited architectural competition

The ambition of the new children’s department is to be a modern and well integrated hospital department, designed from the children’s point of view. It is intended to give the administration and employees opportunities to utilize modern organizational principles in a stimulating environment, and facilitate increased efficiency and quality of services.

The site is an existing parking lot, and this challenge is met by raising the entrance level one floor. This will give the children’s department a new entrance plaza which is not in conflict with existing parking lot or ambulance traffic.

The program is divided between two volumes, slightly displaced so as to give all [sengerom] the same quality of light and views.

The surrounding landscaping will be terraced from the main road on the south side, and become a common area between new and existing hospital functions.

close >>