søk
english

Museum i Brekkeparken, Skien

Oppdragsgiver
Telemark Museum

Areal
Ca 2.500 m2 BTA

Status
Forslag i begrenset plan- og designkonkurranse 2016

Konkurranseutkast  - med motto «Innersving» - i begrenset plan- og designkonkurranse etter prekvalifisering, for nytt museumsbygg for Telemark Museum i Brekkeparken, Skien.

Det nye museumsbygget skal romme utstillinger, publikumsarealer med resepsjon, butikk, kafé og formidlingsrom samt museets administrasjon, og er lagt i det nord-østre parkhjørnet, med adkomst fra Øvregate/Hans Hoells gate.

Bygget er gitt en buet form som favner rundt et verneverdig gammelt eiketre og åpner bygget mot parken og friluftsmuseet. Utstillingene er lagt i underetasjen, med gløtt opp mot eika som utstillingsrommene omkranser. De to etasjene over bakkeplan er lagt forskjøvet i forhold til hverandre; mens første etasje er et transparent volum som gir godt gjennomsyn inn til parken, er administrasjonens arealer i andre etasje gitt et mer lukket uttrykk, med fasade av vertikale tre-lameller satt i ulike vinkler.

Prosjektet ble av juryen rangert som nr tre i konkurransen. lukk >>