søk
english

Ombygging Nova Kinosenter

Oppdragsgiver
Trondheim Kino

Nova kinosenter i Folkets Hus rommer ca 1100 seter fordelt på 11 saler. RATIO arkitekter er engasjert for en oppgradering av publikumsområdene og for ny publikumslogistikk. Opprinnelig lå det én kinosal i Folkets hus; Sentrum kino med ca 1000 seter. På 1990-tallet ble kinoen bygget om til å romme fem saler; Liv Ullmannsalen med ca 450 seter og fire saler som rommet fra 90 til 120 seter. I 2004 overtok Trondheim kino forsamlingsrommene i 4. etasje og bygget disse om til seks saler. Kinoens hovedinngang ble flyttet til fasaden mot Lilletorget, og den historiske kinovestibylen på «Novahjørnet» ble overtatt av et eiendomsmeglerfirma.

I RATIOs vinnerprosjekt i arkitektkonkurranse i 2012, foreslo vi å flytte kinoinngangen tilbake til «Novahjørnet». Vestibylen «re-etableres» og publikum ledes ned i den elegante foajéen i underetasjen. Digitalisering av kinoene medfører at det kinotekniske «tårnet» som lå mellom salene i de nedre etasjene, rives – og det kan etableres en rulletrappforbindelse mellom de to kinoområdene i henholdsvis underetg/1.etg og i 4. etasje. 

Ombyggingen medfører en betydelig bedret publikumslogistikk, forenklet kontrollsystem, større og mer publikumsvennlig kiosk- og foajéområde - og ikke minst: Novahjørnet, det historiske kinohjørnet blir re-etablert som kinoinngang. Pblikumsområdene oppgraderes med ny fargesetting, materialer og belysning.

Status
Nye nova kinosenter vil stå ferdig høsten 2015.lukk >>