søk
english

Ersta Nya Sjukhus, Stockholm

Arkitekter
Ratio arkitekter as
Nyrèns arkitektkontor

Oppdragsgiver

Ersta Diakoni, Stockholm

Areal
Ca 32.000m2 nybygg

Status
Programhandlinger (utvidet skisseprosjekt) med revisjon levert 2014
Systemhandlingar (funksjonsprosjekt) sommer 2015
Antatt ferdigstillelse av bygget 2020

Ersta Nye Sykehus
Nyréns arkitekter sammen med Ratio ble invitert sammen med 4 andre arkitektkontorer til parallelloppdrag om det nye sykehuset i 2013.Vårt prosjekt ble kåret som vinner blandt de leverte og kontrakt om prosjektering ble tegnet i 2014.

Ersta Sjukehus ligger på Södermalm i Stockholm. Det er et privat sykehus drevet av Ersta Diakoni og får sine pasienter gjennom det offentlige helsevesenet i Stockholm. Det nye sykehuset skal overta alle somatiske funksjoner, med unntak av hospice (terminal kreft), fra det eksisterende sykehuset og produksjonen skal økes vesentlig.

Det nye sykehuset har fått plass på eksisterende urbane tomt mellom eksisterende sykehus og Folkungagatan. Det er søkt et urbant uttrykk i kobber og glass om en indre nedsenket gårdshave. En intim glassgate leder inn i bygget gjennom en ny inngang fra Folkungagatan. Den leder opp til gårdshaven to plan opp og knytter videre kontakten til det opprinnelige sykehuset og Erstas røtter.

Det eksisterende sykepleierhjemmet er beholdt og vil bli ombygget for utadvendte utleie funksjoner i 1.etg og kontorer for sykehuset på øvre etasjer.

Sykehuset ligger vest for Erstagatan, men nybygg for varelevering ligger øst for denne og er forbundet med kulvert til sykehuset. Over vareleveringen planlegges nybygg for sykepleier hybler.


lukk >>