Areal
7 000 m² rehabilitering
Fagområde
Prosjektgruppeleder, arkitekt, interiørarkitekt
Hovedtyngden av arbeidene foregår i det eldste byggetrinnet fra 1969 hvor
ytterfasade og tak rehabiliteres, samt innvendig ombygging som hovedsaklig
skjer i Teorifløyen. Deler av det nyeste byggetrinnet fra 1997 blir også
berørt. Rehabiliteringen utgjør ca 7250 m2 av det eksisterende anlegget på ca 26 600 m2 og er fordelt på ni uavhengige tiltak.
Formålet har vært å skape et moderne undervisningsbygg tilpasset fremtidige og innovative undervisningsformer, og et attraktivt studie- og arbeidsted for fremtiden.
Campus skal også være et attraktivt sted for studentene utenom ordinær undervisningstid. Sosiale soner og kantina er viktige fokusområder, i tillegg til fleksible romløsninger som kan benyttes til digital eksamen, undervisning, forskning og veiledning.
I prosjektet er det lagt vekt på å skape synergieffekter knyttet til arealbruk, tverrfaglighet og felleskap. Dette har gitt arealeffektive løsninger. I oppgaven inngår dyp involvering i brukerprosesser, programutvikling og funksjonsplanlegging.
Prosjektet var begrenset av budsjett og det er derfor valgt å fordele arbeidet på ni forskjellige tiltak som kunne gjennomføres uavhengig av hverandre.
For et universitet som har som ambisjon å være ledende internasjonalt på kunnskapsområder som energi og klima, var det viktig å gå foran også internt ved å bygge om og oppgradere bygningsmassen på en bærekraftig måte. Ferdig prosjekt skal redusere klimagassutslippene til campus med 25%, og legge passivhusstandard til grunn for delene av fasaden og taket som skal bygges om.